Novinky - 03.11.2019 20:18

Homola získal bronz na FIA Motorsport Games 2019 v Ríme

Zdroj: huste/homola

Maťo Homola zabojoval a po náročných pretekoch z FIA Motorsport Games 2019 Rome, ktoré môžeme nazvať majstrovstvami sveta, či olympijskými hrami v motoršporte, prináša na Slovensko bronzovú medailu!

Po včerajších pretekoch sa držal slovenský pretekár na 2. mieste so ziskom 18 bodov. Dnes však pred ním na štarte stáli dve silné audiny, ktorým evidentne trať a nastavenie BoP vyhovovali, keďže boli o 70 kg ľahšie, ako Maťov Hyundai i30 N TCR. Ak by chcel Maťo uvažovať o druhej, či prvej priečke v celkovom hodnotení, musel by dnešné preteky vyhrať, alebo jeden z jazdcov pred ním by preteky nemohol dokončiť.

Maťo vedel že potrebuje hlavne auto bezpečne doviezť do cieľa, a skončiť do 5. miesta, aby bezpečne obsadil 3. miesto v konečnom súčte bodov a toho sa aj držal, nemalo žiadny zmysel bojovať s pred ním jazdiacim Coronellom, nakoľko by šiel len do zbytočného rizika. Svoju úlohu splnil na 100% a cieľovú pásku preťal na 5. mieste.

Diváci na historicky prvom výnimočnom podujatí FIA Motorsport Games 2019 Rome videli pódium zložené z ruského, belgického a slovenského pretekára. „Je to výborný výsledok. Audiny tu doslova lietali, preto som rád, že som skončil ako najlepšie umiestnený nielen Hyundai, ale auto akejkoľvek inej značky. Boli to ťažké preteky, s trochou dažďa a vlhkou traťou,“ povedal po pretekoch Maťo a dodáva: „Veľmi ďakujem tímu za výbornú prípravu a maximálnu profesionalitu počas celého podujatia a mojim partnerom a rodine, že som tu mohol byť a som šťastný, že som na tomto evente mohol hájiť slovenské farby.“