Novinky - 12.01.2020 16:04

Rozdriapanú ruku de Soultraita z Dakaru dalo dokopy sedem stehov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Slávna Rally Dakar je obrovským dobrodružstvom a už len jej samotné absolvovanie, bez ohľadu na výsledok, je úspechom. Nie ojedinele z nej jazdci odstupujú predčasne a do tohto zoznamu sa v aktuálnej edícii zaradil aj Xavier de Soultrait. Jeho účinkovanie napísalo nechcenú bodku pádom v tretej etape, kedy spadol a zranená ruka mu začala silno krvácať.

Paradoxom zranenia je, že šiel v danej chvíli len rýchlosťou 10 kilometrov za hodinu a bol si vedomý nástrah, ktoré na úseku hrozia. Pádu sa nevyhol a škaredo pri ňom dopadol na kameň. Prostredníctvom sociálnej siete poďakoval zdravotníckemu tímu v Saudskej Arábii a pre silnejšie povahy pridal aj snímku svojho predlaktia. "Celý zdravotnícky tím na Dakare je skvelý. Veľmi pekne ďakujem!" napísal francúzsky motorkár na Instagrame a podelil sa o niekoľko detailov svojho zranenia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

???? en dessous Hello everyone, I slipped off the front wheel yesterday, at 10 km / h, and, while holding back with my hand, I cut my wrist deeply, the median nerve is a little affected (20-25%). The Doctors of the organization (who are at the top, thank you!) Repaired me and I left this morning, believing in my chances?? But I quickly realized that my dream and ultimate goal was no longer possible this year ... With Yamaha we all worked very hard especially the Mechanics this year so that we have a fabulous bike, and we dreamed of a tenth Blue victory. Number 22 @francocaimi is still racing for it and wearing our colors, I hope he will do us honor ? ? Thank you all for your messages and your kind support. . ???????????????????? bonjour a tous, j'ai glissé de la roue avant hier, a 10 km/h, et, en me retenant avec ma main je me suis coupé profondément au poignet, le nerf median est un peu touché (20-25%). Les Médecins de l’orga (qui sont au top, merci!) mon réparé et je suis reparti ce matin en y croyant dur comme fer???? Mais je me suis rendu assez vite compte que mon reve et objectif ultime n’était plus envisageable cette année ... . Avec Yamaha on a tous travaillé tres dure en particulier les Mécaniciens cette année pour que nous ayons une moto fabuleuse, et nous revions d’une dixieme victoire Bleu. Le numéro 22 Franco Caimi est encore en course et porte nos couleurs, j’espere qu’il nous fera honneur ?????? Merci a tous pour vos messages et votre chaleureux soutien.

Príspevok, ktorý zdieľa Xavier de Soultrait (@xavierdesoultrait),

Pád a následný rez mu v ruke poškodil nerv, silno sa začala valiť krv. Pomohol mu až chirurgický zákrok a sedem stehov, ktoré ho momentálne "zdobia" a lekári sa mu venovali celú hodinu. Horšie pritom dopadol jeho krajan Adrien van Beveren. Toho z trate odvážala helikoptéra so zlomenou kľúčnou kosťou. De Soultrait mu na diaľku poprial veľa šťastia pri zotavovaní. Bezprostredne po páde pritom de Soultrait veril, že Rally preňho môže pokračovať a v danej etape dorazil do cieľa. Lenže bolesti mu znemožnili držať riadidlá.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora