Novinky - 21.01.2020 13:55

Nováčik si vybral číslo majstra sveta

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Nová sezóna Formuly 1 odštartuje 15. marca Veľkou cenou Austrálie. Vstúpi do nej dvadsať jazdcov s jediným úplným nováčikom. Bude ním kanadský pretekár Nicholas Latifi, ktorý zasadne do kokpitu Williamsu namiesto Poliaka Roberta Kubicu. Mladý talent si pred novou sezónou musel vybrať aj číslo, s ktorým bude v pretekoch štartovať a svojim výberom prekvapil.

Zvolil totiž číslo šesť. To pred koncom aktívnej kariéry používal bývalý majster sveta Nico Rosberg. Nemec síce mal šestku rezervovanú, no len na dva roky a tak Latifimu nič nebránilo, aby si ju osvojil. Nebola to však priama inšpirácia svojim predchodcom: „Príčinou, prečo som si vybral číslo šesť, je to, že som z Toronta a to je známe ako "The Six",“ prezradil v príhovore. „A to hlavne preto, lebo ak ste odtiaľ, vaša telefónna predvoľba je buď 416 alebo 647. Je to trochu zvláštne, ale je to tak a rozhodol som sa práve pre toto číslo,“ dodal Latifi.

Jeho tímovým kolegom bude ďalší mladý jazdec George Russell. Ten však už má za sebou jednu sezónu, no v nej nedokázal bodovať. Napriek tomu podával slušné výkony a pravidelne porážal Roberta Kubicu. Bude preto zaujímavé sledovať ako si bude počínať po boku nového kolegu. Russell totiž zažije netradičnú rolu. Napriek tomu, že má len 21 rokov, je v F1 skúsenejší ako jeho starší tímový parťák. Latifi má 24 rokov, no v kráľovnej motošportu to preňho bude premiéra. Čosi podobné zažíva aj Max Verstappen spoločne s Alexom Albonom v Red Bulle. Holanďan je síce mladší, no zároveň skúsenejší ako jeho kolega.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora