Novinky - 10.02.2020 12:22

Nová sezóna Formuly 1 sa blíži. Ako budú vyzerať monoposty?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Čakanie fanúšikov kráľovnej motoršportu sa pomaly končí. Nová sezóna Formuly 1 je síce ešte viac ako mesiac vzdialená, no už tento týždeň odhalí väčšina tímov svoje monoposty pre nový ročník. Zraky priaznivcov sa tak upriamia na jednotlivé stajne a ich riešenie pri vytváraní nových strojov, ktoré budú hrať hlavnú rolu v novej sezóne.

Ako prví odhalia svoje tajomstvá vo Ferrari. Talianska stajňa sa už dlho snaží poskladať monopost, ktorý by naplno konkuroval suverénnemu Mercedesu, no doposiaľ neúspešne. Už zajtra sa teda dozvieme, ako by mala vyzerať nová zbraň tímu z Maranella pre ročník 2020. O deň neskôr čakajú priaznivcov Formuly 1 hneď dve predstavenia. Slovo prevezmú Red Bull a Renault, tímy ktoré by mali patriť medzi to lepšie, čo v blížiacej sa sezóne uvidíme. Štvrtok bude patriť McLarenu a teda stále zlepšujúcemu sa tímu, ktorý bude pomýšľať na atakovanie horných priečok.

Lahôdkou tohto týždňa však bude piatok. Okrem tímu Alpha Tauri, nástupcu stajne Toro Rosso, totiž svoj monopost predstaví Mercedes. Na konci týždňa teda bude možné porovnať s čim vyrukovali tri dlhodobo najlepšie zoskupenia v seriáli. Po víkende sa v pondelok 17. februára dočkáme noviniek od Racing Pointu a Williamsu, zatiaľčo v stredu 19. februára ako poslední odhalia svoje zbrane Haas a Alfa Romeo. Americký tím síce už svojim fanúšikom na sociálnych sieťach ukázal, ako by malo vyzerať lakovanie, no celkovú podobu auta si zatiaľ nechal pre seba.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

We couldn’t wait any longer... ? Presenting our new look for 2020 ? #HaasF1 #VF20

Príspevok, ktorý zdieľa Haas F1 Team (@haasf1team),

Práve v stredu 19. februára štartujú aj úvodné testy pred novou sezónou. Tie potrvajú do piatka 21. februára a nadväzovať na ne budú ďalšie testy o týždeň neskôr (26.-28. februára). Nový ročník Formuly 1 štartuje v nedeľu 15. marca tradične v austrálskom Melbourne. Obhajcom titulu je suverénny Lewis Hamilton, zatiaľčo jeho Mercedes obhajuje tiež titul v pohári konštruktérov.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora