Novinky - 12.02.2020 14:02

Potvrdené! Veľká cena Číny sa v apríli neuskutoční

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Autosport.com

Už zhruba o mesiac odštartuje nová sezóna Formuly 1. Ako býva zvykom, úvodná veľká cena sa uskutoční v austrálskom Melbourne, no kalendár kráľovnej motoršportu nezostane bezo zmien. Aprílová veľká cena Číny sa totiž kvôli koronavírusu neuskutoční.

Nateraz nie je známe či budú preteky presunuté na neskorší termín. Z dôvodu šíriacej sa nákazy však organizátori Formuly 1 nechcú riskovať zdravie pilotov či členov jednotlivých tímov. Okruh v Šanghaji mal hostiť pretekársky víkend 17.-19. apríla ako štvrtý v poradí. Ešte pred Čínou sa kolotoč F1 mal zastaviť v Austrálii, Bahrajne a Vietname. Po premiére na mestskej trati v Hanoji tak zrejme bude nasledovať dlhšia prestávka, pretože ďalšie preteky sú na programe až 3. mája na holandskom okruhu Zandvoort.

Okruh v Šanghaji bol dokončený v roku 2004, odkedy sa na ňom jazdilo nepretržite v každej sezóne. Navrhnutý bol známym inžinierom Hermannom Tilkem, ktorý stojí za väčšinou návrhov celosvetových tratí. V čase, kedy sa čínsky okruh dokončil, bol najdrahším v histórii s cenou 240 miliónov dolárov. Prekonal ho však v roku 2009 okruh v Abú Zabí, ktorý stál až 6 miliárd dolárov.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora