Novinky - 03.03.2020 10:22

Uvidíme meno Schumacher opäť v pretekoch Formuly 1?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Legendárny pretekár Formuly 1 a stále rekordér v počte získaných titulov Michael Schumacher mal pred viac ako šiestimi rokmi nebezpečnú nehodu na lyžiach. Jeho zdravotný stav je naďalej monitorovaný lekármi. V monoposte sa naposledy objavil ešte v sezóne 2012, no je možné, že v blízkej budúcnosti sa opäť dočkáme slávneho mena v seriáli F1.

Michaelov syn Mick totiž bude v nasledujúcej sezóne opäť jazdiť vo Formule 2. Ide o tzv. druhú najvyššiu kategóriu v hierarchii, ktorá už vychovala niekoľkých aktuálnych pilotov kráľovnej motoršportu. Z tých najznámejších sú to napríklad mená ako Lewis Hamilton či Charles Leclerc. Príležitosť pre nemeckého jazdca je tak stále otvorená a po jeho službách už určite poškuľujú aj niektoré tímy.

Schumacher absolvoval sezónu 2019 v tíme Prema Racing, v ktorom bude pôsobiť aj tentokrát. V uplynulom ročníku zaknihoval jedno víťazstvo, keď dokázal uspieť na neďalekom Hungaroringu. Do celkového poradia si dovedna pripísal 53 bodov a umiestnil sa tak na dvanástej priečke. Už v januári minulého roka však bol ohlásený ako pilot akadémie Ferrari a zúčastnil sa hneď niekoľkých testov Formuly 1. Dá sa teda očakávať, že v najbližších rokoch opäť uvidíme meno Schumacher v grafike prenosov F1.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora