Novinky - 19.03.2020 19:44

Začne sa najskôr v júni. Formula 1 oficiálne zrušila Veľkú cenu Monaka

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Po niekoľkých opatreniach v rôznych športových odvetviach opäť reaguje na aktuálne dianie aj Formula 1. Tá na poslednú chvíľu zrušila prvé podujatie sezóny v Austrálii a už skôr bolo jasné, že sa nebude jazdiť v Číne. Teraz však prichádzajú ďalšie nové informácie, podľa ktorých sa posúvajú aj dva európske preteky a ruší sa tradičné podujatie v Monaku.

Okrem toho ide o Veľké ceny v Holandsku a Španielsku. Tie sa mali konať v apríli a máji, no vzhľadom na momentálnu situáciu vo svete to nebude možné. Najvyšší predstavitelia Formuly 1 však stále veria, že sa nová sezóna začne: „Formula 1 a FIA predpokladajú začiatok ročníka 2020 hneď ako to bude možné. Najskôr to však bude v júni, zatiaľ čo budeme neustále monitorovať situáciu ohľadom vírusu COVID-19,” uvádza sa v oficiálnej správe.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The May races in Zandvoort, Barcelona and Monaco have officially been postponed. More information on F1.com . #F1 #Formula1

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

Už počas tohto týždňa sa však objavil potenciálny kalendár Veľkých cien, ak by sa naozaj štartovalo začiatkom júna v azerbajdžanskom Baku. Zoznam obsahuje osemnásť pretekov vo veľmi krátkom časovom horizonte. Ak sa tento scenár naplní, piloti a tímy budú mať zrejme rušnú druhú polovicu roka. V podvečerných hodinách prišla od kompetentných aj správa o zrušení prestížnej Veľkej ceny Monaka. Stane sa tak po prvýkrát od roku 1954.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora