Novinky - 08.04.2020 18:22

Sezóna Formuly 1 neodštartuje ani v Kanade. Bude sa vôbec pretekať?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Kalendár pretekov Formuly 1 mal odštartovať už v polovici marca tradične v austrálskom Melbourne. To sa však na základe pandémie koronavírusu nestalo a následne sa tak začiatok sezóny posúval. Naposledy platila verzia, že sa po prvýkrát bude jazdiť v polovici júna v Kanade, no to už dnes neplatí. Aj tento závod bol totiž odložený a ročník 2020 by tak podľa najnovších informácií mali zahájiť preteky vo Francúzsku.

V Kanade totiž aktuálne majú viac ako 18-tisíc celkových prípadov nákazy koronavírusom. Predstavitelia Formuly 1 sa tak s organizátormi tejto Veľkej ceny dohodli, že by nebolo správne ročník odštartovať práve v krajine javorového listu. Logicky však z týchto informácií vychádza, že by sa jazdiť nemalo ani vo Francúzsku. Na západe Európy totiž aktuálne hlásia viac ako 100-tisíc prípadov a momentálne sa nedá predpovedať či bude do konca júna situácia rapídne lepšia.

Práve v posledný júnový víkend totiž sú naplánované spomínané preteky. Pôvodne to mal byť až desiaty závod sezóny, no na základe okolností to tak pochopiteľne nebude. Pomaly sa teda začínajú míňať možnosti, ako ročník 2020 zorganizovať. Aby sa sezóna počítala ako právoplatná je totiž nutné odjazdiť aspoň osem pretekov. To síce stále je možné, no je otázne, ako sa bude situácia okolo koronavírusu vyvíjať ďalej. Existuje tiež možnosť nahustenia pretekov do druhej polovice roka, čím by piloti absolvovali viac podujatí, ako bolo pôvodne plánované.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora