Novinky - 09.04.2020 18:33

Ak začneme v júli, stihneme 19 pretekov, tvrdí Ross Brawn

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Formula1.com

Už včera bolo jasné, že sa nová sezóna Formuly 1 nezačne ani v Kanade, ako to bolo doteraz stanovené. Štart sa teda posunul na koniec júna, kedy sú naplánované preteky vo Francúzsku. Jeden z popredných predstaviteľov seriálu Ross Brawn však tvrdí, že by to až taký problém byť nemusel.

„Našim plánom je odštartovať európskymi pretekmi, no aj tie môžu byť za zatvorenými dverami. Môžeme mať naozaj uzavreté podujatie, kde sa uistíme, že bol každý otestovaný a neexistuje tak žiadne riziko,” začal Brawn. „Nebude to bez fanúšikov to pravé, ale stále to bude lepšie ako nepretekať. Musíme si pamätať, že milióny ľudí, ktorí šport sledujú, sú doma,” pokračoval.

Podľa jeho slov je stále možné, že uvidíme veľké množstvo pretekov: „Osem pretekov je minimum, ktoré vyžadujú nariadenia FIA. To môžeme splniť, ak by sme začali aj v októbri. Ak budeme schopní začať na začiatku júla, môžeme urobiť sezónu s devätnástimi pretekmi. Bude to náročné - tri víkendy závodenia, jeden víkend pauza. Pozreli sme sa na všetky možnosti a myslíme si, že osemnásť až devätnásť pretekov bude možné zorganizovať, ak odštartujeme v júli,” potešil fanúšikov.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora