Novinky - 10.05.2020 11:11

Malé El Clásico vo svete Formuly 1

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Už dnes večer sa uskutočnia ďalšie virtuálne preteky seriálu Formuly 1. Tentokrát si zúčastnení zmerajú sily na okruhu v španielskej Barcelone a po zverejnení všetkých hráčov sa naozaj je na čo tešiť. Okrem tradičných pretekárskych mien si totiž za simulátor sadnú napríklad aj futbalisti Sergio Agüero, Thibaut Courtois či barcelonský záložník Arthur. Spoločne s gólmanom Realu Madrid si tak môžu vytvoriť “pretekárske” El Clásico.

Tradičnými účastníkmi a zároveň najväčšími favoritmi opäť budú Charles Leclerc a Alex Albon. Túto dvojicu doplnia aj ďalší pretekári F1 ako Norris, Giovinazzi, Russell a Latifi. Veľmi zaujímavé to však bude pri ďalšom zozname hráčov. Albonovým tímovým kolegom bude kanonier Manchestru City Agüero, kým popri Norrisovi bude pretekať brat Lewisa Hamiltona Nicolas. Čo sa týka Courtoisa s Arthurom, tí zásadnú za volant Alfy Romeo, resp. Haasu.

Ako už je tradičné, znovu by mala samotnému závodu predchádzať kvalifikácia. V nej jazdci zabojujú o čo najlepšiu pozíciu na štartovom rošte. Preteky budú mať polovičné trvanie ako v skutočnosti a štart celého podujatia je na programe o 19:00 nášho času. Naposledy sa pri virtuálnej Veľkej cene Brazílie z triumfu tešil Alex Albon na Red Bulle, zatiaľ čo predtým dvakrát triumfoval Charles Leclerc na Ferrari.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora