Novinky - 28.05.2020 14:22

Ďalšia Veľká cena Formuly 1 zrušená

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Formula1.com

Štart novej sezóny Formuly 1 je stále v nedohľadne. Spomína sa prípadné otvorenie ročníka začiatkom júla v Rakúsku, no zatiaľ nič nie je oficiálne potvrdené. Medzi časom boli navyše zrušené ďalšie preteky. Veľká cena Holandska, ktorá sa mala vrátiť do kalendára, si bude musieť na svoju obnovenú premiéru počkať minimálne ďalší rok.

Potvrdili to organizátori samotných pretekov: „Boli sme a aj stále sme pripravení na prvú Veľkú cenu. Spoločne s vedením Formuly 1 sme sa snažili nájsť vhodný termín, kedy by sa mohlo jazdiť bez divákov, no chceme si užiť ten moment, kedy sa fanúšikovia opäť na Zandvoort vrátia. Prosíme všetkých, aby boli trpezliví. Ja som čakal na tento návrat 35 rokov, tak môžem počkať aj ďalší,” povedal riaditeľ pretekov a bývalý pretekár Formuly 1 Jan Lammers.

Seriál kráľovnej motoršportu tak prišiel pre ročník 2020 o ďalšiu Veľkú cenu. Už skôr boli zrušené napríklad preteky v Austrálii či Monaku, zatiaľ čo ďalšie dejiská hľadajú vhodný termín na presunutie. V tejto chvíli však nie je vôbec isté či sa sezóna odštartuje. Plány síce sú, no na ich realizáciu je potrebných niekoľko dôležitých krokov, ktoré sú v tomto momente v nedohľadne.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora