Novinky - 04.06.2020 15:55

Víkendové virtuálne preteky opäť s osmičkou pilotov F1

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Po dvoch týždňoch sa v nedeľu opäť o slovo prihlásia virtuálne preteky seriálu Formuly 1. Tentokrát sa bude pretekať v mestských uliciach azerbajdžanského Baku, kde sa podľa pôvodného kalendára malo práve počas najbližšieho víkendu súťažiť. Organizátorom sa podarilo prilákať zvučné mená, keďže sa udalosti zúčastní až osem pilotov z aktuálneho menoslovu tímov.

K už tradičnej šestici Charles Leclerc, Alex Albon, George Russell, Nicholas Latifi, Lando Norris a Antonio Giovinazzi sa tentokrát pridajú Sergio Perez na Racing Pointe a tiež Pierre Gasly ako zástupca tímu AlphaTauri. Francúz však zrejme bude v hre pilotom monopostu Toro Rosso, keďže značka AlphaTauri je platná až od roku 2020 a tak sa v hre monopost v jej farbách nenachádza.

Ulice hlavného mesta Azerbajdžanu tak dostanú zabrať aspoň virtuálne. Na programe je opäť kvalifikácia, po ktorej sa bude pretekať na polovičnú vzdialenosť oproti reálnemu počtu kôl. Celý program odštartuje v nedeľu 7. júna o 19:00 nášho času. Favoritom na víťazstvo bude George Russell, ktorý uspel v posledných dvoch pretekoch. Vyhral totiž v Španielsku aj v Monaku.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora