Novinky - 04.07.2020 16:02

VC Rakúska: Bottas víťazom kvalifikácie. Vettel mimo TOP 10

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Valtteri Bottas sa stal víťazom kvalifikácie na Veľkú cenu Rakúska. Tá bude prvou v rámci novej sezóny Formuly 1 a po niekoľkých virtuálnych pretekoch tak prinesie vzrušenie aj priamo na trati. Pilot Mercedesu potvrdil najlepšiu formu svojho tímu na úvod nového ročníka a vybojoval si tak pole position do zajtrajších pretekov.

V úvodnej časti dominoval Holanďan Max Verstappen, ktorý za sebou nechal aj oba Mercedesy. Naopak do ďalšej časti sa neprebojovali vozidlá Williamsu, Alfy Romeo a tiež Kevin Magnussen na Haase. Prostredný úsek kvalifikácie priniesol zaujímavý boj o najlepšiu desiatku. Odlišnú stratégiu oproti ostatným pilotom zvolil Verstappen, ktorý sa napokon kvalifikoval do pretekov na tvrdšej sade pneumatík. Naopak obrovský neúspech zaznamenali vo Ferrari, keď Sebastian Vettel obsadil až jedenáste miesto a spolu s oboma monopostami AlphaTauri, Estebanom Oconom a Romainom Grosjeanom sa už nezúčastnil poslednej časti sobotného programu.

Tretia časť kvalifikácia už tradične rozhodla o postavení prvej desiatky pilotov na štartovom rošte. Do zajtrajšej Veľkej ceny odštartuje z pole position Fín Valtteri Bottas, ktorý napokon o dvanásť tisícin zdolal svojho tímového kolegu Lewisa Hamiltona. Z tretej priečky odštartuje Max Verstappen. Výborný výkon podal najmladší pilot v seriáli Lando Norris na McLarene, ktorý odštartuje po boku Verstappena zo štvrtej priečky. Nezdar Ferrari potvrdil aj Charles Leclerc, ktorý obsadil až siedme miesto. Zajtrajšie preteky štartujú o 15:10 nášho času.

Veľká cena Rakúska F1, kvalifikácia:
1. Valtteri Bottas (Mercedes) 1:02.939
2. Lewis Hamilton (Mercedes) +0.012
3. Max Verstappen (Red Bull) +0.538
4. Lando Norris (McLaren) +0.687
5. Alex Albon (Red Bull) +0.929
6. Sergio Perez (Racing Point) +0.929
7. Charles Leclerc (Ferrari) +0.984
8. Carlos Sainz (McLaren) +1.032
9. Lance Stroll (Racing Point) +1.090
10. Daniel Ricciardo (Renault) +1.300

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora