Novinky - 25.07.2020 14:11

Cez týždeň bol na operácii, dnes opäť sadne na motorku a bude pretekať!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Španielsky pretekár v seriáli MotoGP Marc Marquez udivuje celý svet. Na minuotýždňovej Veľkej cene Španielska totiž nepríjemne spadol a musel tak podstúpiť operáciu ramena. Tá sa zrealizovala v priebehu týždňa a jeho návrat sa prognózoval na druhý augustový víkend, kedy sa bude pretekať v Brne. Šesťnásobný šampión sa však na motorku posadí už tento víkend!

Zelenú dostal aj od lekárov, ktorí mu v priebehu týždňa do ramena voperovali titánovú platničku. V nemocnici v Barcelone pobudol aktuálny šampión MotoGP len 48 hodín a momentálne je odhodlaný bojovať o ďalšie cenné body do celkového poradia. Marquez totiž z posledných siedmich sezón triumfoval až v šiestich a túto bilanciu by si nerád pokazil v tomto špecifickom ročníku.

Prvú Veľkú cenu sezóny síce kvôli spomínanému pádu nedokončil, no podobne bez bodov zostal aj jeho krajan Aleix Espargaro či legenda MotoGP Valentino Rossi. Z triumfu sa na okruhu v Jereze tešil Francúz Fabio Quartararo, ktorý tak vedie aj v celkovom poradí. Na rovnakom okruhu sa bude jazdiť aj tento víkend. Verme, že sa to zaobíde bez podobných incidentov ako v prípade Marqueza.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora