Novinky - 25.07.2020 16:44

Do kalendára F1 pribudli ďalšie tri Veľké ceny

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Nezostane len pri desiatich pretekoch. Presne to si povedali predstavitelia Formuly 1 a pridali tak do kalendára ďalšie tri podujatia. Keďže do konca septembra už boli termíny obsadené, nové okruhy sa k slovu dostanú v októbri, resp. novembri.

Ide konkrétne o Nemecko, Portugalsko a Taliansko. Druhý októbrový víkend bude patriť návratu slávneho Nürburgringu. Nemecký okruh sa do kalendára F1 vráti po siedmich rokoch, keďže sa na ňom pretekalo naposledy v roku 2013. Naopak pre portugalské Portimao to bude v seriáli kráľovnej motoršportu premiéra. Takmer päťkilometrová trať si v kalendári vyhradila termín dva týždne po Nemecku.

Nateraz posledným prírastkom je okruh Imola. Ten sa nachádza v Taliansku, no aj v minulosti bol považovaný ako reprezentant Veľkej ceny San Marína. Tá sa jazdila naposledy v roku 2006 a tak sa piloti musia na túto výzvu poriadne pripraviť. Imola sa do histórie F1 nešťastne zapísala v roku 1994, kedy počas jedného pretekárskeho víkendu zomreli hneď dvaja piloti. Roland Ratzenberger skonal v kvalifikácii, zatiaľ čo Ayrton Senna v samotných pretekoch.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora