Novinky - 07.08.2020 10:21

Pérez bol pozitívny, za Racing Point Hülkenberg

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Ešte pár hodín pred začiatkom Veľkej ceny 70. výročia F1 nebolo v tíme Racing Point isté, kto si sadne do monopostu a povedie tím v pozícii jednotky. Dôvodom bolo čakanie na výsledky Sergia Péreza, ktorý bol pozitívne testovaný na koronavírus. Ochorenie u mexického pilota pretrváva aj naďalej a nahradí ho Nico Hülkenberg. Ten sa minulý týždeň necelý deň pred závodom dozvedel, že ho možno odjazdí za britskú stajňu, no do akcie ho nepustil technický problém. Teraz dostane druhú šancu.

32-ročný Nemec v minulosti už pretekal za Race India či Renault, no v Racing Pointe ho vidieť premiérovo. Všetko navyše za veľmi nejasných okolností, keďže Pérez mohol predčasne opustiť karanténu a pravidlá mu za istých okolností umožňovali štart. Potreboval však negatívny test na koronavírus, ktorého sa nedočkal. Šéf stajne Otmar Szafnauer si Hüklenbergov prístup v tomto náročnom období pochvaľuje a verí, že jeho práca bude zúročená aj priamo na okruhu.

Závod na Silverstone bude piaty v aktuálnej upravenej sezóne Formuly 1. Pred Britániou sa piloti predstavili na rakúskej a maďarskej pôde. Podľa pôvodného plánu sa v rámci augusta ešte majú ukázať aj v Katalánsku a Belgicku.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora