Novinky - 10.08.2020 09:33

Šťastné číslo 33. Tento víkend patrilo motoršportu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Fanúšikovia motoršportu si počas tohto víkendu prišli na svoje. Okrem pretekov Formuly 1 na britskom okruhu Silverstone sa u našich geografických susedov uskutočnilo aj podujatie MotoGP. Najprestížnejšiu motorkársku sériu hostil Masarykov okruh v Brne. Až v troch pretekoch sa víťazmi stali jazdci s číslom 33, ktoré sa tak stalo symbolom uplynulého víkendu.

Ako prvý odštartoval túto sériu taliansky pretekár v sérii Moto2 Enea Bastianini. Zástupca Italtrans Racing Teamu zvládol nedeľné preteky s menej ako polsekundovým náskokom pred druhým Samom Lowesom z Veľkej Británie. Pre Bastianiniho to bol druhý triumf v sezóne 2020, keď sa tešil aj pred dvoma týždňami v španielskom Jereze. V nastolenom trende pokračoval aj Juhoafričan Brad Binder v najvyššej kubatúre MotoGP. Nečakaný víťaz brnenských pretekov za sebou nechal všetkých konkurentov a pripísal si tak historicky prvé víťazstvo medzi elitou. Doteraz pôsobil v nižšej kategórii Moto2, kde zbieral úspechy ako na bežiacom páse.

Dominanciu pretekárskeho čísla 33 potvrdil v seriáli F1 Holanďan Max Verstappen. Zástupca tímu Red Bull ovládol Veľkú cenu 70. výročia Formuly 1 a nechal tak za sebou aj najväčších favoritov Lewisa Hamiltona a Valtteriho Bottasa. Okruh Silverstone hostil preteky kráľovnej motoršportu po druhýkrát v rade. V prvom závode sa z víťazstva tešil úradujúci majster sveta Hamilton. Či bude čaro čísla 33 pokračovať aj ďalej sa dozvieme už tento víkend. Motorkári totiž budú pretekať na rakúskom Spielbergu, zatiaľ čo piloti F1 v španielskej Barcelone.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora