Novinky - 11.08.2020 13:11

Formula 1 oslavovala 70 rokov. Stabilnou súčasťou seriálu je Ferrari

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Formula 1 alebo kráľovná motoršportu. To je najčastejší prívlastok tohto seriálu pretekov, ktorý počas uplynulého víkendu oslavoval 70. výročie od svojho vzniku. Vzhľadom na dlhú históriu sa predstavitelia F1 rozhodli osvetliť svojim fanúšikom zaujímavé štatistiky.

Pilotom s najvyšším počtom štartov je Brazílčan Rubens Barrichello. Bývalý pretekár Ferrari, Hondy či BrawnGP absolvoval v seriáli F1 322 pretekov, čo je spomedzi všetkých pilotov v histórii najviac. Na druhom mieste je aktuálny jazdec Alfy Romeo Kimi Räikkönen, ktorý absolvoval o šesť pretekov menej ako Barrichello. Je však veľmi pravdepodobné, že skúsený fínsky pilot prevezme vedenie v tejto štatistike ešte v aktuálnej sezóne. Tretiu priečku okupuje Fernando Alonso, ktorý na prvé miesto stráca jedenásť Veľkých cien, no v budúcej sezóne sa do Formuly 1 vráti a tak aj on bude mať šancu Barrichello prekonať.

Spomedzi tímov kraľuje v štatistike s najvyšším počtom štartov Ferrari. Talianskemu tímu chýba už len päť Veľkých cien do naplnenia historickej méty 1000 pretekov, ktorá bude splnená ešte v aktuálnej sezóne na okruhu v Mugelle, kde sa bude jazdiť v septembri. Na druhej priečke v tejto štatistike je ďalší tradičný tím McLaren. Ten absolvoval už viac ako 860 Veľkých cien a túto bilanciu v najbližších rokoch bude navyšovať. To isté platí aj o treťom Williamse, ktorý je na čísle 736. Práve tieto tri stajne sú tradičnou súčasťou seriálu Formuly 1.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Which team have you supported over the years? ? . #F1 #F170 #Formula1 #Motorsports

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora