Novinky - 13.08.2020 12:11

Perez môže pretekať. Mal negatívny test na koronavírus

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Mexický pilot Formuly 1 vo farbách tímu Racing Point Sergio Perez môže štartovať na víkendovej Veľkej cene Španielska. Po dvojtýždňovej karanténe sa podrobil ďalšiemu testu na koronavírus, tentokrát už s negatívnym výsledkom. Po dvoch absenciách sa tak môže vrátiť do svojho monopostu.

Skúsenému pilotovi sa stal osudným návrat do rodnej krajiny, kam sa pobral po tretej Veľkej cene aktuálneho ročníka. Z Mexika si následne priniesol koronavírus, ktorý ho odstavil z dvoch pretekov. Perezovým náhradníkom sa pre Veľkú cenu Veľkej Británie a Veľkú cenu 70. výročia F1 stal Nemec Nico Hülkenberg, ktorý podával solídne výkony, no doplatil na zvláštne rozhodnutia tímu. Do prvých pretekov totiž vôbec neodštartoval, zatiaľ čo v tých druhých mal na dosah lepšie umiestnenie ako jeho tímový kolega Lance Stroll, no tím ho v závere Veľkej ceny stiahol na neočakávaný pit stop.

Perez stihol v ročníku 2020 absolvovať tri preteky, v ktorých nazbieral dovedna 22 bodov. Aktuálne sa tak nachádza na ôsmej priečke v celkovom poradí za svojim tímovým kolegom Strollom. Ten však má k dobru práve dve Veľké ceny, ktoré Mexičan vynechal. Perez obsadil v úvodných dvoch podujatiach sezóny zhodne šiestu priečku, kým na Hungaroringu pridal siedme miesto. Od tohto víkendu tak môže pokračovať v zbieraní bodov. Šieste preteky v sezóne sa uskutočnia v Barcelone na okruhu Catalunya.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora