Novinky - 17.08.2020 14:41

Na Veľkej cene Rakúska zatrnulo hneď vo dvoch kubatúrach

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

16. augusta sa na Red Bull Ringu v Rakúsku stretla špička sveta motoriek a fanúšikom hneď dvakrát poriadne stuhla krv v žilách. Mohli za to škaredé pády, ktoré ponúkla najprestížnejšia MotoGP, ale aj nižšie kubatúry Moto2. V plnej permanencii boli aj zdravotníci, ktorí museli ošetrovať dvojicu jazdcov, a to boli veľmi radi, že sa zoznam zranených nerozšíril.

V menej prestížnej sérii všetko začalo veľmi nevinne, keď Enea Bastianini nezvládol riadenie a spadol zo svojej motorky. Tá však ostala ležať na ceste, čo vie byť veľmi nebezpečné. Presvedčil sa o tom Hafizh Syahrin, ktorý si ju všimol neskoro a v plnej rýchlosti cez ňu prepadol. K malajzijskému motorkárovi sa okamžite vydali zdravotníci a ošetrili zranenia, ktoré samotné Moto2 opisuje ako "menej vážne".

Horúco bolo potom aj medzi tými najlepšími. Kolízia Francúza Johanna Zarca s Talianom Francom Morbidellim v Moto GP oboch vymrštila do vzduchu a kým prvý menovaný odchádzal z trate po vlastných, Morbidelliho odvážali nosidlá. Na ich zrážku v najrýchlejšej rovine trate len tesne nedoplatil Valentino Rossi, ktorého míňali motorky aj ich obité kusy o niekoľko desiatok centimetrov a k videniu tak bola vo vyše 300-kilometrovej rýchlosti scéna ako z akčného filmu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora