Novinky - 17.08.2020 16:33

Hamilton prekonal Schumachera a pokračuje vo svojej spanilej jazde

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Veľká cena Španielska seriálu Formuly 1 počas uplynulého víkendu veľa vzrušenia nepriniesla. V dobrom na ňu však bude spomínať šesťnásobný majster sveta Lewis Hamilton, ktorý vytvoril ďalší rekord. Svojim víťazstvom na okruhu Catalunya prekonal Michaela Schumachera.

Konkrétne v počte pódiových umiestnení, ktoré počas svojej karíery nazbieral. Pred pretekmi v Barcelone boli Hamilton aj Schumacher na rovnakom čísle - 155. Spanilá jazda britského pilota a suverénne víťazstvo však poskytlo jazdcovi Mercedesu náskok pred legendárnym Nemcom. Dá sa navyše očakávať, že Hamiltonov náskok sa v tejto štatistike bude zvyšovať, keďže má pred sebou zrejme ešte niekoľko rokov v F1.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

For the record... . #F1 #Formula1 #SpanishGP #LewisHamilton #Schumacher

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

Schumachera by hypoteticky mohol prekonať aj Sebastian Vettel. Aktuálne jazdec Ferrari je na tretej priečke so 120 pódiovými priečkami, no v aktuálnej sezóne sa skúsenému pilotovi nedarí a posledné pódium zaznamenal naposledy v minulej sezóne v Mexiku. Viac ako 100 umiestnení v najlepšej trojke majú na konte aj Alain Prost a Kimi Räikkönen.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora