Novinky - 31.08.2020 16:11

Hamilton prekonal Schumachera v ďalšej štatistike

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Britský pilot F1 Lewis Hamilton si vo včerajšej Veľkej cene Belgicka vybojoval piaty triumf v sezóne 2020. Nachádza sa tak na čele celkového poradia jazdcov a kráča za 7. titulom majstra sveta, čím by vyrovnal historický rekord nemeckej legendy Michaela Schumachera. Už počas uplynulého víkendu však jazdec Mercedesu sedemnásobného šampióna prekonal. Ide však o inú štatistiku.

Hamilton totiž na okruhu v Spa zvíťazil systémom štart-cieľ, čo znamená, že počas celých pretekov nepustil na líderskú pozíciu nikoho iného. Viedol tak celých viac ako 308 kilometrov, ktoré piloti odkrúžili na nádhernom belgickom okruhu. Vďaka tomuto výkonu tak predstihol práve Schumachera v počte kilometrov, ktoré strávil na líderskej pozícii. Britský pilot v službách Mercedesu sa dostal na hranicu 24 287 kilometrov, kým legendárny Nemec odjazdil na čele pretekov počas svojej kariéry 24 144 kilometrov.

Po Veľkej cene Belgicka sa v základoch otriasa aj ďalší Schumacherov rekord. Hamilton si totiž pripísal 89. víťazstvo v F1, kým nemecký pilot ich počas pôsobenia v kráľovnej motoršportu nazbieral 91. Je teda veľmi pravdepodobné, že aktuálny člen tímu Mercedes túto hranicu v sezóne 2020 prekoná. Rovnako tak môže dorovnať počet titulov v F1. Ak sa Hamilton stane opäť majstrom sveta, bude sa so Schumacherom deliť o líderskú pozíciu v počte majstrovských primátov.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora