Novinky - 10.09.2020 10:55

Ďalšie rošády v F1. Perez končí, nahradí ho Vettel?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Aktuálna sezóna pretekov Formuly 1 je v plnom prúde, no v zákulisí sa už pripravuje aj ročník 2021, ktorý mal byť prelomový vzhľadom na zmenu pravidiel, pripravovanú na rok 2022, avšak všetko môže byť inak. Množstvo zmien v jazdeckom zložení môže priniesť zaujímavé súboje a najmä boj o čo najlepšie sedadlá práve do sezóny 2022. Ďalšiu rošádu pripravujú v Racing Pointe, kde po prebiehajúcom ročníku skončí Sergio Perez.

Potvrdil to samotný pilot počas stredy, čo okamžite otvorilo diskusie o jeho nástupcovi. Na začiatok treba pripomenúť, že tím Racing Point sa od roku 2021 zmení na Aston Martin a malo by tak dôjsť aj k zmene lakovania a celkovej reštrukturalizácii stajne. Isté sedadlo má Lance Stroll, ktorého otec Lawrence je vlastníkom terajšieho Racing Pointu a svoj podiel má tiež v spoločnosti Aston Martin. Po boku mladého Kanaďana sa však uvoľnilo miesto, čo je veľká šanca pre Sebastiana Vettela.

Nemecký pilot totiž momentálne nemá podpísanú zmluvu na budúcu sezónu po tom, čo Ferrari ohlásilo spoluprácu s Carlosom Sainzom, ktorý sa stane tímovým kolegom Charlesa Leclerca. Hrozí tak, že štvornásobný majster sveta zostane v roku 2021 bez práce, avšak do karát mu môže hrať práve odchod Pereza. Už dlhšie sa totiž špekuluje o tom, že prebehli rokovania medzi Vettelom a Aston Martinom. V tomto momente už obe strany nemusia nič zastierať a tak je táto možnosť najpravdepodobnejšia.

Na druhej strane stojí skúsený mexický pilot, ktorý potvrdil, že nemá plány do budúcna: „Môj čas s tímom sa po sezóne skončí. Nemám plán B. Dúfam, že vám čoskoro budem môcť oznámiť dobré správy, no teraz si poďme užiť nasledujúce preteky,” oznámil Perez. Najbližšie preteky sa uskutočnia už tento víkend v Taliansku. Priestor dostane okruh v Mugelle, čo je domáca trať trápiaceho sa Ferrari.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora