Novinky - 11.09.2020 17:33

Špekulácie sa potvrdili, Vettel od budúcej sezóny v nových farbách

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Predpoklady a špekulácie sa naplnili. Sebastian Vettel bude pokračovať v seriáli Formuly 1 aj v sezóne 2021. Nebude to však vo Ferrari, čo je jasné už niekoľko týždňov. Skúsený nemecký pilot využil odchod Sergia Pereza a v nasledujúcom ročníku tak bude súčasťou tímu Aston Martin. Takýto názov totiž bude niesť aktuálny Racing Point.

Táto informácia uzrela svetlo sveta počas včerajška a potvrdila tak špekulácie ohľadom Vettelovom príchodu do tímu. Štvornásobný majster sveta tak po šiestich sezónach vo Ferrari zmení farby a bude s najväčšou pravdepodobnosťou tímovým kolegom Lanca Strolla. Otcovi kanadského mladíka totiž patrí časť Aston Martinu a tak sa dá očakávať, že toto miesto je rezervované pre momentálne štvrtého pilota celkového poradia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

CONFIRMED: Sebastian Vettel will stay in F1. He signs for Aston Martin for 2021 and beyond! #F1 #Formula1 #Vettel #AstonMartin

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

Vettelovi aktuálne patrí až trinásta priečka v celkovom hodnotení. Jeho Ferrari sa v aktuálnom ročníku trápi, no svoju pozíciu bude chcieť vylepšiť počas víkendovej Veľkej ceny Toskánska, ktorá bude zároveň tisícimi pretekmi pre taliansky tím. Nástupcom nemeckého pilota vo Ferrari bude Carlos Sainz, ktorý tak utvorí pretekársku dvojicu s Charlesom Leclercom.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora