Novinky - 02.12.2020 11:22

Fanúšikovia jasajú! Meno Schumacher je späť v F1!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Uplynulo viac ako osem rokov od momentu, kedy sa v seriáli pretekov Formuly 1 naposledy objavilo meno Schumacher. Na Veľkej cene Brazílie sa vtedy predstavil legendárny Michael Schumacher, ktorého sme však od týchto pretekov v monoposte nevideli. V budúcom roku sa ale fanúšikovia majú na čo tešiť. Syn sedemnásobného majstra sveta totiž podpísal zmluvu s Haasom!

Americký tím už dávnejšie oznámil, že v ročníku 2021 nepočíta s jazdeckou dvojicou Kevin Magnussen - Romain Grosjean, ktorá bola stabilnou už niekoľké roky. Prvým nováčikom sa počas tohto týždňa stal ruský talent Nikita Mazepin. Stále len 21-ročný pilot je aktuálne na treťom mieste v prebiehajúcej sezóne Formuly 2. Jeho novým tímovým kolegom v kráľovnej motoršportu bude slávne pretekárske meno. Mick Schumacher v tejto chvíli vedie šampionát F2 a pred záverečným podujatím ročníka má k titulu najbližšie. O svoju budúcnosť sa ale báť nemusí.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Haas F1 Team (@haasf1team)

Haasu sa v sezóne 2020 vôbec nedarí. Magnussen s Grosjeanom získali dovedna len tri body a tak bolo vedenie stajne donútené urobiť zmeny. K dispozícii budú dvaja 21-roční piloti, a teda mladá dravá krv. Schumacher by určite rád napodobnil úspechy svojho otca, no taktiež bude čeliť obrovskému tlaku. Veľké očakávania môže napĺňať od budúceho marca, keď odštartuje nový ročník Formuly 1 tradičnou Veľkou cenou Austrálie.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora