Novinky - 11.12.2020 08:56

Grosjean ukázal popáleniny. Vzhľadom na nehodu, banalita

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Veľmi rýchlo sa po hrôzostrašnej nehode v Bahrajne dokázal zotaviť pilot F1 Romain Grosjean a prostredníctvom sociálnych sietí už svojich fanúšikov zdraví fotografiami, v aké všetci dúfali. Pózuje s úsmevom na tvári, prakticky bez vážnych zranení a o svojom nepeknom zážitku dokonca žartuje. V prvom momente to pritom na smiech rozhodne nebolo. Aj na našom webe sme informovali o tom, ako jeho monopost náhle zhltli plamene, systém "halo" mu pravdepodobne zachránil život a ako zázrakom, z plameňov vyskakoval s minimálnou asistenciou maršálov. Pre Francúza je to posledná sezóna v prestížnom seriáli a skončila sa pätnástym závodom.

V rýchlosti približne 225 kilometrov za hodinu Grosjean nabúral do bariér a mnohým sa ihneď vybavili najhoršie nehody histórie F1, ktoré mali fatálne následky. Našťastie, to nebol prípad 34-ročného pilota, ktorý hlási, že je na päťdesiat percent zotavený. Jediné zranenie si odnieslo chodidlo a k nemu popálené ruky. "Som mimoriadne šťastný z toho, že moja pravá ruka nemusí byť obviazaná. Celý deň si to pýta množstvo krémov, ale už sa cítim dobre. Teraz čakám na svoju ľavú ruku, ktorá sa dáva dokopy," píše na svojom Instagrame. Niektorí verili, že by v záverečnej Veľkej cene v Abu Zabí mohol do monopostu nastúpiť a jeden závod absolvovať, no to nezvládne.

Napriek tomu verí, že oficiálny a plnohodnotný koniec kariéry si dopraje za volantom. Žiadne traumy mu z kolízie neostali, dokonca o nich v nedávnej minulosti vypustil zopár žartíkov. Svoje vyskakovanie z horiacej formuly prirovnal k fénixovi, ktorý vstal z ohňa a popola. Svoj twitterový účet zase uvádza anotáciou: "Otec - manžel - závodník - hejterom a ohňu odolný".

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora