Novinky - 02.01.2021 17:29

Ferrari by mohol zachrániť prezident futbalového Juventusu Turín

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste

Po tom, ako Louis Camilleri náhle rezignoval z pozície generálneho riaditeľa Ferrari, plánovala talianska spoločnosť predstaviť meno jeho nástupcu v druhej polovici decembra. Rýchlym rozhodnutím chcela zabezpečiť priaznivý vstup spoločnosti do nového kalendárneho roka a pozitívnu atmosféru vo svojom tíme motoristickej F1.

Ako uvádza web sportowefakty.wp.pl s odvolaním sa na taliansky denník La Verita, horúcim kandidátom na uvoľnený post je súčasný prezident futbalového klubu Juventus Turín a šéf Európskej asociácie futbalových klubov (ECA) Andrea Agnelli. Jeho rodina nemá k automobilovému priemyslu ďaleko, keďže má podiely aj v automobilkách Fiat a Ferrari.

Podľa talianskeho novinára Gigiho Moncalva to môže byť pre Agnelliho správny čas pre zmenu brandže. Juventus má problémy v talianskej Serie A, kde so 6. pozície so zápasom k dobru stráca na vedúci tím tabuľky AC Miláno 10 bodov. "Starej dáme" vážne hrozí, že po deviatich dominantných sezónach nezíska 10. majstrovské "scudetto" po sebe. V dôsledku pandémie koronavírusu navyše turínsky klub prišiel o stovky miliónov eur.

Spomenutý Camilleri oznámil rezignáciu začiatkom decembra po tom, ako mu diagnostikovali ochorenie COVID-19. Choroba uňho prepukla tak agresívne, že sa po zotavení rozhodol predčasne odísť do dôchodku a venovať sa rodinnému životu.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora