Novinky - 12.01.2021 13:22

Štart v Austrálii nebude! Vedenie Formuly 1 upravilo kalendár pretekov

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Uplynulá sezóna pretekov Formuly 1 nebola tradičná. Pandémia koronavírusu zmenila všetko, čo sa dalo, a tak ročník 2020 odštartoval až v lete v Rakúsku. Nové desaťročie mali podľa plánov vedenia zahájiť tradične preteky v Austrálii. Napokon sa ale aj tento plán mení.

Úvodným podujatím sezóny budú preteky v Bahrajne. Tie sú na programe 28. marca a odštartujú sezónu 2021. Nasledovať bude talianska Imola, ktorá dostala šancu aj v bláznivej sezóne 2020. Tretie preteky zatiaľ oficiálne potvrdené nie sú, no špekuluje sa o možnosti pretekať v portugalskom Portimau. Austrálska Veľká cena sa k slovu dostane nezvyčajne v druhej polovici ročníka. Naplánovaná je na 21. novembra.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1)

Sezóna 2021 bude v mnohých oblastiach špecifická. V kalendári je až 23 pretekov, čo je historicky najvyšší počet v F1. Pribudla Saudská Arábia, kde sa budú konať predposledné preteky ročníka. Okrem zmien v kalendári pribudli aj ďalšie v jazdeckom poli. Vracia sa legendárny Fernando Alonso, premiéru si odbijú Mick Schumacher, Juki Tsunoda či Nikita Mazepin a v nových farbách sa predstaví Sebastian Vettel. Voľné zostáva už len jediné miesto, keďže Lewis Hamilton stále oficiálne nepodpísal zmluvu s Mercedesom.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora