Novinky - 08.02.2021 19:55

Známych je všetkých 20 pilotov novej sezóny F1

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Po dlhom čakaní dnes potvrdil tím Mercedes, že aj v nasledujúcej sezóne bude v jeho monoposte jazdiť Lewis Hamilton. Sedemnásobný majster sveta tak uzavrel menoslov pretekárov, ktorý sa predstavia v sezóne 2021.

Po boku britského pilota bude aj v nasledujúcom ročníku Fín Valtteri Bottas. Bezo zmien zostali ešte Alfa Romeo s dvojicou Kimi Räikkonen - Antonio Giovinazzi a Williams, ktorý bude pokračovať s Georgeom Russellom a Nicholasom Latifim. Na nové zloženie si tak budú musieť zvyknúť fanúšikovia zvyšných siedmich stajní. V Red Bulle dostane šancu po boku Maxa Verstappena Sergio Perez, pričom Ferrari posadí k Charlesovi Leclercovi Carlosa Sainza. Oba tímy by konečne chceli zosadiť z trónu nemecký Mercedes.

Veľký návrat zažije španielsky pretekár Fernando Alonso, keď jeho tímovým kolegom v stajni Alpine bude Esteban Ocon. Nové meno nesie aj Racing Point, ktorý sa od sezóny 2021 stane Aston Martinom. V jeho farbách budú pretekať Lance Stroll a Sebastian Vettel. Austrálčan Daniel Ricciardo sa presunul k Landovi Norrisovi do McLarenu a nového pilota predstavil aj tím AlphaTauri, keď s Pierrom Gaslym utvorí dvojičku Japonec Juki Tsunoda. Kompletne nová dvojica bude jazdiť v Haase. Obrovské očakávania a nádeje vkladajú fanúšikovia do Micka Schumachera, ktorému bude robiť sparing partnera ruský pretekár Nikita Mazepin. Nová sezóna Formuly 1 štartuje koncom marca v Bahrajne.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora