Novinky - 12.02.2021 17:55

Alonso mal nehodu. Je pri vedomí a v poriadku, hlási jeho tím

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/F1.com/Twitter

Španielsky pretekár seriálu Formula 1 Fernando Alonso mal vo štvrtok nehodu. Na sociálnych sieťach to potvrdil jeho zamestnávateľ, tím Alpine F1. Podľa dostupných informácii sa legendárny pilot pripravoval na novú sezónu, keď si vyrazil na bicykel. Nanešťastie sa ocitol v dopravnej nehode, keď ho malo zraziť auto.

Ešte včera večer však jeho tím potvrdil, že je v poriadku, no zostal v nemocnici vo Švajčiarsku. Následné vyšetrenia potvrdili zlomeninu hornej čeľuste, na čo lekári okamžite reagovali operačným zákrokom: „Tím ošetrujúcich lekárov je spokojný s dosiahnutými pokrokmi. Fernando zostane v nemocnici na pozorovaní ďalších 48 hodín,“ informuje stajňa.

Už koncom marca štartuje nová sezóna Formuly 1 a po tomto incidente sa okamžite objavili špekulácie, či bude Alonso pripravený na prvé preteky v Bahrajne. Tím očakáva, že by všetko malo ísť podľa plánu: „Po niekoľkých dňoch úplného pokoja bude môcť postupne začať trénovať. Očakávame, že bude plne schopný zúčastniť sa príprav na sezónu,“ objavilo sa na sociálnych sieťach Alpine F1.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora