Novinky - 22.04.2021 21:39

Monopost F1 sa previezol po Karlovom moste. Navštíviť môže aj Slovensko

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Veľmi netradičný pohľad sa naskytol obyvateľom Prahy, ktorí mohli na jednej z dominant mesta zahliadnuť monopost Formuly 1. V stredajších dopoludňajších hodinách niekoľkokrát prešiel cez Karlov most za výraznej pozornosti marketingového tímu a kamier. Šlo o aktivitu stajne Red Bull, ktorá v týchto dňoch dáva o sebe vedieť práve v našich geografických šírkach a dĺžkach. Vozidlo, na ktorom v roku 2011 Sebastian Vettel vyhral celý seriál F1, za sprievodu polície prešlo centrom mesta a jazdu zakončilo neďaleko Staromestského námestia.

Hoci tím tieto momenty vo veľkom prezentuje na svojich sociálnych sieťach, veľa detailných informácií zatiaľ neponúkol. Skúpe na informácie bolo aj hlavné mesto Českej republiky, ktoré vopred dohodnutú návštevu potvrdilo, rovnako ako prenájom mosta na jeden deň. Podľa medializovaných informácií to malo stáť 250 tisíc korún, čo je v prepočte približne 9 600 eur. Unikátne zábery však ako výsledok zrejme budú stáť za to a "červení býci" avizujú "niečo veľké". Nejde pritom o prvú akciu podobného druhu. Nie tak dávno si redbullovská formula zajazdila po púšti, floridskej pláži či po centre Istanbulu a moste, ktorý spája Európu s Áziou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Red Bull CZ (@redbullcz)

Hoci konkrétny program tohto projektu zverejnený nebol, dopoludnie v Prahe nemusí byť jedinou zastávkou. V Českej republike a na Slovensku sa monopost môže ešte nejaký čas zdržať a pridať viaceré umelecké zábery zo svojich krátkych jázd. Českú metropolu navštívila Formula 1 prvý raz od roku 2004. Vtedy sa v časti Vysočany predviedol Rubens Barichello na Ferrari. Slováci mali podobný zážitok v roku 2007 pri slávnostnom otvorení bratislavského tunela Sitina. Prvým vozidlom, ktorý ním prešiel bol monopost F1 riadený Davidom Coulthardom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora