Auto-moto - 05.05.2021 19:33

Grosjean po hrozivej nehode opäť zasadne do monopostu F1. Šancu mu dá Mercedes

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Uplynul necelý polrok od hrôzostrašnej nehody Romaina Grosjeana na Veľkej cene Bahrajnu a francúzsky pilot už pomýšľa na návrat. Dnes sa na sociálnych sieťach vynorili fotografie bývalého pretekára tímu Haas v kombinéze majstrovského Mercedesu. Nebudú to však preteky, v ktorých sa 35-ročný jazdec predstaví.

Grosjean totiž dostal od Mercedesu príležitosť zúčastniť sa testovacieho dňa. Ten sa uskutoční na francúzskom okruhu Le Castellet, a teda pred domácim publikom skúseného pretekára. Bývalý pilot Haasu dostane monopost W10, s ktorým Lewis Hamilton pred dvoma rokmi získal svoj šiesty majstrovský titul. Pre Grosjeana by to mala byť rozlúčka s Formulou 1, keďže od hrozivej nehody z minulého roka v kráľovnej motoršportu nepretekal.

Francúzsky pretekár aktuálne pôsobí v sérii Indy Car, keď absolvoval prvé dve podujatia v Alabame, resp. na Floride. Umiestnil sa na desiatom, resp. trinástom mieste a mal by sa zúčastniť aj niekoľkých ďalších pretekov. V F1 pôsobil od roku 2009 v tímoch Renault, Lotus a Haas, pričom jeho najlepšie umiestnenie je siedme miesto zo sezóny 2013.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora