Auto-moto - 06.05.2021 16:44

Zrodila sa nová rivalita? Hamilton, Verstappen a Bottas najčastejšie na pódiu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Začiatok novej sezóny Formuly 1 prináša poriadnu drámu. Už od prvých pretekov ročníka 2021 sa o prvenstvo bijú najmä Lewis Hamilton a Max Verstappen. Táto dvojica obsadila popredné priečky aj na uplynulej Veľkej cene Portugalska, pričom im spoločnosť na pódiu robil Valtteri Bottas.

Práve trojica spomínaných pilotov týmto umiestnením nastolila nový rekord v histórii F1. Spolu totiž Hamilton, Verstappen a Bottas stáli na pódiu už po pätnástykrát. Doterajší rekord bol štrnásť umiestnení v prvej trojke, ktorý držali Lewis Hamilton, Nico Rosberg a Sebastian Vettel. Noví držitelia maxima obsadzovali prvé tri priečky v pretekoch najmä v predošlej sezóne, keď pridali osem spoločných pódií. V aktuálnej sezóne sa pretekári Mercedesu a zástupca Red Bullu objavili na záverečnom ceremoniáli dvakrát.

Z pätnástich prípadov sa na prvej priečke až desaťkrát objavil sedemnásobný majster sveta Hamilton. Šesťkrát sa v takýchto pretekoch umiestnil na druhej pozícii Bottas a na tretej Verstappen. Najčastejšie sa pódium v tomto zložení objavuje na Veľkej cene Španielska, keď sa to stalo v posledných troch prípadoch na okruhu v Barcelone. Práve na tejto trati sa uskutoční aj najbližšia Veľká cena, ktorá je na programe už tento víkend.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora