Auto-moto - 11.05.2021 18:42

Kuriozita: Vo Formule 3 sa zrazil Schumacher s Fittipaldim

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Motoristický klan Schumacherovcov nebuduje svoju povesť len v najslávnejšej formulovej triede. Okrem Michaelovho syna Micka, ktorý jazdí za Alfa Romeo, v nižšej F3 pôsobí aj synovec David, reprezentujúci stajňu Trident Racing. Po pretekoch na španielskom okruhu Catalunya sa mu však dostalo nechcenej pozornosti po kolízii s ďalším veľmi známym potomkom motošportovej rodiny Enzom Fitipaldim. Ide o vnuka dvojnásobného majstra sveta Emersona Fittipaldiho.

Nemec po zrážke vyletel z trate a zastavili ho až zvodidlá. Brazílčan síce svoj monopost udržal mimo bariér, no nebol schopný v závode pokračovať, preto ostal odstavený pri trati. Stret bol pritom vinou Fittipaldiho, ktorý nezvládol predbiehajúci manéver a keď sa po nevybranej zákrute vracal naspäť na asfalt, zostrelil svojho konkurenta. Vedenie pretekov však incident nevyšetrovalo, čím Davida Schumachera poriadne nahnevalo.

"Niekoľko kôl som viedol preteky, až kým ma trafil iný monopost v druhej zákrute. Je smutné, že komisári rozhodli, že nie je potrebné tento incident riešiť," posťažoval sa na sociálnych sieťach. Pre zaujímavosť možno dodať, že Enzo Fittipaldi jazdí pre český tím Charouz Racing System, ktorý má v motošporte bohaté skúsenosti a okrem Formuly 3 vedie tím aj vo Formule 2.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora