Auto-moto - 10.06.2021 12:55

Ako jediný zbiera body v každých pretekoch tejto sezóny

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Sezóna Formuly 1 už dávno nebola taká vyrovnaná, ako tomu je v aktuálnom ročníku. V tejto chvíli je na čele celkového hodnotenia Max Verstappen o štyri body pred Lewisom Hamiltonom, no ani jeden z tejto dvojice nedokázal bodovať v každých pretekoch sezóny 2021. Po strhujúcej Veľkej cene Azerbajdžanu zostáva jediný pretekár, ktorý sa môže popýšiť umiestnením na bodoch počas každého víkendu prebiehajúceho ročníka.

Je ním britský pretekár vo farbách McLarenu Lando Norris. Stále len 21-ročný pilot predvádza na úvod ročníka 2021 skvelé výkony. Hneď v prvých pretekoch v Bahrajne obsadil štvrtú priečku, na čo nadviazal v talianskej Imole pódiovou treťou pozíciou. V Portugalsku skončil piaty, v Španielsku ôsmy, v Monaku opäť tretí a naposledy v Azerbajdžane zaznamenal piatu priečku. Ešte pred posledným víkendom bol celkovo tretí v poradí jednotlivcov, no v Baku ho z tejto pozície zosadil Sergio Perez.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1)

Aktuálne sa tak Norris nachádza na štvrtom mieste so ziskom 66 bodov a len trojbodovou stratou na Mexičana vo farbách Red Bullu. Svoju sériu získavania bodov môže mladý pretekár predĺžiť najbližšie vo Francúzsku, kde sa predstavil doposiaľ v rámci F1 raz a skončil deviaty. Následne sa však budú konať hneď dve Veľké ceny na rakúskom okruhu Spielberg, ktorý patrí medzi Norrisove obľúbené. Pilot McLarenu sa na ňom predstavil celkovo trikrát, pričom ani raz neskončil horšie ako šiesty.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora