Auto-moto - 26.06.2021 21:36

Šampión Márquez sa nebezpečne preletel vzduchom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Preteky motoriek v najsilnejšej kubatúre majú pred sebou Veľkú cenu Holandska, ktorej dejiskom je Assen na severovýchode krajiny. Pekné spomienky však na tento okruh nebude mať hviezdny Španiel Marc Márquez, ktorý na tréningu utrpel nepríjemný pád. Šesťnásobný šampión MotoGP sa snažil vylepšiť svoj deviaty najlepší čas v prvom kole, no pred pravotočivou zákrutou stratil kontrolu nad motocyklom a ten ho vymrštil do vzduchu.

Márquez mal pramalú šancu let a pád akokoľvek kontrolovať či korigovať a po nebežpečnom lete sa ešte niekoľko metrov gúľal po zemi. Hoci na mieste boli okamžite nosidlá, vstal sám a závodisko opustil po vlastných. To ihneď predznamenalo, že 10. muž priebežného poradia šampionátu by mohol byť v poriadku a v štartovom poli nebude chýbať. Na druhý deň po páde už jazdil kvalifikáciu.

Pre zranenie pritom vynechal značnú časť minulej sezóny a po operácii ruky vynechal aj úvodné dve veľké tej aktuálnej. Na motorku vysadol až v Portugalsku, kde obsadil siedme miesto. Holandsko je pritom už dejiskom deviateho závodu tohtoročnej edície a hlavný závod je naplánovaný na nedeľu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora