Auto-moto - 28.06.2021 12:55

Po ôsmich rokoch Red Bull opäť ťahá sériu víťazstiev

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Holanďan Max Verstappen opäť navýšil svoj náskok na čele bodovania jednotlivcov v seriáli pretekov Formuly 1. Po víťazstve na Veľkej cene Štajerska vedie už o osemnásť bodov pred Lewisom Hamiltonom. Zároveň dokázal predĺžiť sériu úspechov svojho tímu, keďže Red Bull vyhral posledné štyri preteky v aktuálnej sezóne.

Až trikrát sa počas tejto série z triumfu radoval práve holandský pretekár, ktorý uspel v Monaku, Francúzsku a Rakúsku. Veľkú cenu Azerbajdžanu vyhral jeho tímový kolega Sergio Perez. V tejto chvíli tak Red Bull vedie aj v Pohári konštruktérov, a to s náskokom štyridsiatich bodov pred druhým Mercedesom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1)

Podobnú sériu zaznamenala rakúska stajňa v sezóne 2013, no vtedy sa Red Bull radoval z víťazstva až deväťkrát v rade. Od Veľkej ceny Belgicka po Veľkú cenu Singapuru zvládol všetky vyhrať vtedajší majster sveta Sebastian Vettel. Absolútny rekord v počte tímových víťazstiev za sebou drží McLaren zo sezóny 1988. Postarali sa oň Ayrton Senna a Alain Prost, ktorým sa podarilo uspieť 11-krát za sebou.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora