Auto-moto - 05.07.2021 19:11

Prelomový víkend pre Verstappena. Opäť navýšil náskok pred Hamiltonom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Rakúsky okruh Red Bull Ring mu jednoducho sedí. Holandský pretekár Formuly 1 Max Verstappen opäť potvrdil skvelú formu a navýšil náskok pred Lewisom Hamiltonom na čele celkového poradia. Víťazstvom vo včerajších pretekoch si však vyjazdil aj ďalšie dva veľmi cenné míľniky.

Pre holandského pilota vo farbách Red Bullu to totiž bolo už päťdesiate pódium v kariére. Tento úspech dosiahol ako suverénne najmladší pilot v histórii F1, a to vo veku 23 rokov a 277 dní. Doterajším lídrom tejto štatistiky bol Sebastian Vettel, ktorému sa to podarilo vo veku 25 rokov a 327 dní. Pre porovnanie, Lewis Hamilton dosiahol päťdesiat pódiových umiestnení vo veku 28 rokov a 76 dní. Verstappen tak je predurčený na skvostnú kariéru v kráľovnej motoršportu, čo ukazuje aj v aktuálnom ročníku, keď vedie o 32 bodov pred sedemnásobným majstrom sveta.

Okrem tohto úspechu dosiahol Holanďan aj svoj prvý formulový grand slam. Na Veľkej cene Rakúska totiž získal pole position, viedol v každom kole pretekov, zajazdil najrýchlejšie kolo a preteky zároveň vyhral. Tento počin sa mu podaril po prvýkrát v kariére, no dá sa predpokladať, že sa tak nestalo naposledy. Najbližšie sa piloti F1 predstavia na britskom okruhu Silverstone, kde si premiéru odbije aj nový formát šprintových pretekov. Tie budú na programe v sobotu, pričom celý víkendový program bude odlišný od toho klasického.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora