Novinky - 09.08.2021 22:49

Horeli dve motorky. VC Štajerska poznačil mrazivý moment

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Desiatou zastávkou najprestížnejších motoristických pretekov Moto GP bolo rakúske Štajersko a z víťazstva sa tešil Španiel Jorge Martin. Šlo o jeho prvú vyhranú veľkú cenu v tejto sezóne, no značne zarezonovali najmä scény ako z akčného filmu. Ich priamou súčasťou bol ďalší slávny Španiel Dani Pedrosa, ktorý v treťom kole padol zo svojej motorky a tej sa nedokázal vyhnúť rozbehnutý Lorenzo Savadori. Oba stroje okamžite obalili plamene, čo viedlo k vyveseniu červenej vlajky a rýchlemu prerušeniu pretekov. Na veľké šťastie, jazdci vyviazli bez vážnych následkov.

Pedrosa sa po svojom páde dokázal vrátiť na nohy, no situácia dvadsaťosemročného Taliana bola o poznanie horšia a závodisko opúšťal na nosidlách. To sa pri pohľade na horiace a dymiace motorky vôbec nejavilo ako prekvapivý pohľad. Obe mali vo svojej nádrži ešte dostatok paliva, ktoré značne živilo zle vyzerajúci plameň. Navyše vytieklo v blízkosti ležiacich strojov a zapálená oblasť sa tým rozšírila a stala sa nebezpečnejšou. Hasici po boji dostali plameň pod kontrolu a nasledoval zásah upratovacej čaty. Celé prerušenie malo približne polhodinové trvanie.

Pedrosa v obnovenom závode vysadol na náhradný motocykel a skončil na desiatom mieste. Savadori bol v tom čase už v intenzívnej starostlivosti lekárov. Medzičasom sa už stihol prihlásiť fanúšikom aj širokej verejnosti. "Našťastie je všetko ok, čoskoro sa vidíme," stručne odkázal cez Instagram fotografiou, na ktorej má nohu v dlahe. Pozornosť sa tak mohla obrátiť naspäť na získané body zo Štajerska. Za víťazom Martinom na Ducati sa umiestnil krajan Joan Mir, jazdiaci na Suzuki, ktorý zároveň ukoristil najrýchlejšie kolo. Tretí bol Fabio Quartararo vo farbách Yamahy.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora