Novinky - 12.11.2021 20:42

Hviezdička F1 sa mala pobiť v klube. Tím to popiera

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/Twitter

Ruský mladík Nikita Mazepin patrí medzi kontroverzné postavy seriálu Formuly 1 a najnovší incident mu priaznivcov rozhodne nepridá. Po dokončení Veľkej ceny Mexika, na ktorej finišoval osemnásty, sa bol odreagovať v miestnom nočnom klube. Tam sa však dostal do konfliktu s niekoľkými ďalšími hosťami a ochrankou bol vyvedený von. Na internete sa dokonca objavili videá, ktoré problematické správanie 22-ročného Rusa dokazujú, no jeho opis udalostí sa značne líši. Ponúkol verziu, podľa ktorej mala celá situácia marketingový kontext a ku žiadnemu konfliktu vo vnútri nedošlo.

Zverejnené video, šíriace sa najmä cez Twitter, má veľmi nejasný zvuk. Zrejmá je akurát rozčúlená mimika a gestá Mazepina, ktorý nedobrovoľne opúšťa klub. Podľa Mazepinovho manažéra akciu organizovala stajňa Red Bull a zúčastnili sa jej viaceré hviezdne mená z F1. Ruský pilot mal zarezervovaný stôl a baviť sa chcel nezávisle od prebiehajúcej "konkurenčnej" akcie, avšak nebol vpustený dnu. Dohady s ochrankou vraj nie sú koncom, ale len začiatkom incidentu, po ktorom si obe strany problém vydiskutovali a partia z tímu Haas mohla vstúpiť. Vzhľadom na jeho minulosť, len málo ľudí tejto hrdinskej verzii verí.

Rodák z Moskvy je v očiach mnohých nepopulárny už len tým, že sa do seriálu dostal ako nováčik a jazdí za tím, ktorý sponzoruje jeho otec. Dvojicu tvorí s Mickom Schumacherom a spomedzi 21 jazdcov kráľovnej motošportu má najhoršie výsledky. Ešte pred svojim debutom proti sebe spustil kampaň #WeSayNoToMazepin ("hovoríme nie Mazepinovi") pre video, na ktorom obchytkával ženu počas cesty v aute. V roku 2016 sa pobil s konkurentom počas motoristických pretekov a aj jeho účinkovanie v F2 poznačilo jedenásť trestných bodov, pre ktoré by sa bežnému smrteľníkovi cesta medzi elitu zahatala.