Novinky - 13.01.2022 17:04

ARC Bratislava začína sezónu v Ázii. JOJŠport bude pri tom

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

Najslávnejší motoristický tím na Slovensku v novom kalendárnom roku nezaháľa a už v jedno úvodných dňoch sa chystá na veľké akcie, pričom avizuje boje na viacerých frontoch. Absolvovať sa chystá slávnu ázijskú sériu Asian LeMans, popri ktorej bude opäť súčasťou prestížnych majstrovstiev sveta FIA a zapojí sa aj do virtuálnej 24-hodinovky Le Mans. Prvá z akcií štartuje už v piatok na dubajskom Audodrome a slovenský tím bude pretekať v žltom vozidle Lamborghini Huracán GT3 z roku 2006. Ambície sú veľmi vysoké, keďže Bratislavčania v minulosti už dvakrát v Spojených arabských emirátoch brali pódiové umiestnenie.

Hankook 24h Dubai 2022 štartujú v piatok 14. januára o 15:00 nášho času. Posádka ARC Bratislava bude pozostávať z legendárneho Mira Konôpku, Mateja Konôpku, Zdena Mikuláška, Poliaka Andrzeja Lewandowskeho a Brita Toma Jacksona. Súťažiť budú v triede GT3-AM. Tím sa v Dubaji predstaví dvanásty raz, pričom hneď pri svojej premiére v roku 2006 obsadil skvelé tretie miesto. Od 11. do 20. februára sa motoristická pozornosť udrží na celej Ázijskej Le Mans v Dubaji či Abu Zabí.

Arabské preteky budú zároveň ladením formy pre najprestížnejší seriál, aký medzi automobilmi existuje. Majstrovstvá sveta pod zastrešením FIA (Svetovej motoristickej asociácie) štartujú 29. mája a na štartovej listine vytrvalostných pretekov nechýba s číslom 44 ani žltý prototyp Oreca 07. ARC Bratislava si minulý rok odkrútil premiéru na šampionáte, ktorý absolvujú najslávnejšie automobilky sveta a súčasťou jeho kalendára sú okruhy ako Sebring, Monza, Spa či Bahrajn. V tomto seriáli Mira Konôpku za volantom doplní skúsený Švajčiar Mathias Beche-Aussel a talentovaný holandský jazdec Gerard Tijmen van der Helm.

ARC Bratislava sa predvedie aj na virtuálnych 24-hodinových pretekoch Le Mans, kam sa prihlásilo päťdesiat štvorčlenných posádok zmiešaných z profesionálnych licencovaných jazdcov a simracerov. Víťaz ukoristí peknú prémiu 125 tisíc amerických dolárov a slovenský tím doplní Maťo Homola, Dávid Nemček, Dennis Zeťák a Jakub Štofko. Prípravu zabezpečuje komunita Digital Motorsport SK a konkurencia bude priam nabitá. Súťažiť bude aj majster sveta seriálu F1 Max Verstappen, či hviezdny Juan Pablo Montoya. Štart je naplánovaný na sobotu 15. januára o 14:00.