Novinky - 17.01.2022 11:41

Dobrý výsledok v Dubaji sľubným znamením pred Asian Le Mans

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

Slovenský motoristický tím ARC Bratislava má za sebou úspešný vstup do kalendárneho roka, keď v pretekoch Hankook 24h Dubai 2022 obsadil piate miesto v triede GT3-AM. V celkovom poradí bolo Lamborghini Huracán klasifikované na 18. priečke z viac ako osemdesiatčlenného štartového poľa. Slovenskí jazdci Miro Konôpka, Matej Konôpka a Zdeno Mikuláško boli doplnení Poliakom Andrzejom Lewandowskim a Tomom Jacksonom. Približne päť kilometrov dlhý dubajský Autodrom v jednom momente poňal vozidlá GT aj TCR, čo znamenalo, že sa pretekalo v pomerne hustej premávke. Mechanici dokázali po celých 24 hodín udržať vozidlá v prevádzke aj bez väčších opráv.

Pre bratislavský tím to bola už dvanásta účasť na dubajských pretekoch a dosiahol jeden zo svojich lepších výsledkov. "Chcem sa poďakovať celému tímu za dobre odvedenú prácu. Splnili sme to, čo sme si pred pretekmi predsavzali. Vyhnúť sa problémom a postupne sa prepracovať dopredu. V Dubaji sa od nášho prvého štartu enormne zvýšila konkurencia, najlepšie GT tímy sveta sem posielajú svoje posádky. Som s týmto výsledkom spokojný a teraz sa už musíme pripraviť na ďalšiu cestu do Spojených arabských emirátov vo februári," zhodnotil preteky Miro Konôpka.

Tradičná zastávka na Arabskom polostrove bola zároveň prípravou na Asian Le Mans, ktorá začína 12. februára a vysielať ju budeme v priamych prenosoch na JOJŠport. Aj na tomto fóre je ARC Bratislava tradičným zjavom a poľovať bude na pekný výsledok v popredí. V máji sa potom po druhý raz v histórii predstaví na FIA Majstrovstvách sveta, ktoré Konôpka dlhodobo označuje za vrchol, ktorý sa v súčasnom slovenskom auto-moto prostredí dá dosiahnuť.