Basketbal - 14.11.2019 16:01

Vrchol neúcty! Maskot dal veteránovi "mokrého Willyho"

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Športové kluby, najmä v zámorí a v Británii, si pripomínajú mužov, ktorí za ich vlasť nasadzovali život vo vojne. Výnimkou nie je ani basketbalová NBA, ktorá má rovnako za sebou Večer veteránov a na palubovku boli pozvaní viacerí bývalí vojaci, dnes už v úctyhodnom veku. Stalo sa tak aj v Staples Centre, kde domáce zápasy hráva LA Clippers a veľa negatívnej pozornosti sa dostalo jeho maskotovi. Kondor Chuck najprv pomohol 104-ročnému veteránovi prejsť do stredového kruhu a následne mu doprial "žartík" hodný chlapca zo základnej školy.

Sam Sachs bol aj televíznou grafikou predstavený ako muž, ktorý mesiac bojoval v Normandii a pomohol oslobodiť ľudí z koncentračného tábora. O to menej pochopiteľný bol následný prestrih do reálneho času, kde sa mu maskot špáral v uchu. Starček mal pritom evidentne veľký problém hýbať sa a aj v úctivom postoji ho držali len nezištné minimum času. Chuck však dostal nápad, že si ukradne pozornosť "mokrým Willym". Ide o detskú nechutnosť, pri ktorej sa nasliní prst a následne sa vloží do ucha obete.

Dať o sebe vedieť v početnej konkurencii severoamerických maskotov nie je jednoduché. Napriek tomu by tieto postavy mali o čosi citlivejšie vyhodnocovať, kedy je ich aktivita vhodná a kedy by bolo lepšie ostať v úzadí. Kondor z Los Angeles sa na Instagrame pýši bezmála 17 tisíckami priaznivcov, zatiaľ čo Raptor z Toronta má takmer dvojnásobok sledovateľov, Buck z Milwaukee takmer 40 tisíc a Benny z Chicaga dokonca 253 tisíc.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora