Basketbal - 25.11.2019 09:48

Arénu v Utahu evakuovali. Dôvod pobavil

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Celkom raritný zážitok si odniesli tisícky ľudí zo zápasu americkej basketbalovej NBA medzi domácim Utahom Jazz a Golden State Warriors. Bezpečnostná služba totiž našla v hale podozrivú batožinu, ku ktorej sa nikto nehlásil. S podozrením, že môže ísť o výbušninu, nariadila evakuáciu celého športoviska. Hráči, fanúšikovia aj usporiadatelia či zástupcovia médií bezprostredne po zápase v panike opúšťali budovu a netrpezlivo očakávali na výsledok práce pyrotechnikov. Ten bol celkom kuriózny a polícia priznala, že šlo o vak s tréningovou výbavou.

Utah v domácom prostredí vyhral nad Golden State 113:109, upevnil svoju pozíciu v popredí Západnej konferencie, zatiaľ čo hostia sú naďalej najslabším celkom celej ligy. Ihneď po konci miestny hlásateľ oznámil, že všetci musia urýchlene opustiť Vivint Smart Home Arenu a nechať pracovať policajné zložky. Zabudnutý vak sa našiel pod jedným zo stolov a napriek výzvam usporiadateľov sa k nemu nikto nehlásil. Celé tieto opatrenia trvali dve hodiny. Okrem toho, že sa hráči nestihli po odohranom zápase osprchovať a prezliecť, vypadla aj tradičná pozápasová tlačová konferencia či priestor na rozhovory priamo z palubovky.

"Bezpečnosť návštevníkov zápasu je najvyššou prioritou vo Vivint Smart Home Arene. Usporiadatelia zápasu Utah Jazz - Golden State Warriors našli tašku bez dozoru v blízkosti hracej plochy. Po ďalších opatreniach sme dospeli k záveru, že musíme pristúpiť k núdzovému bezpečnostnému opatreniu. Zmobilizovaná bola bezpečnostná služba, ktorá zabezpečila evakuáciu areálu," stojí v oficiálnom stanovisku klubu zo Salt Lake City. Podobné predpisy sú pritom v platnosti aj u nás a máloktorý usporiadateľ by si zrejme vzal na zodpovednosť ohrozenie vyše osemnásťtisícovej návštevy na športovom podujatí.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora