Basketbal - 02.01.2020 10:17

Courtois v nezvyčajnej pozícii. Prvý zákrok roka si pripísal v NBA

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Medzi osemnástym a devätnástym kolom španielskej futbalovej ligy je takmer dvojtýždňová prestávka a brankár Realu Madrid, Thubaut Courtois, si ju spríjemnil výletom do Ameriky. Zápas tamojšej NBA medzi Miami Heat a Washingtonom Wizard navštívil ako divák a určite nepredpokladal, že aj tak bude nútený vytasiť úspešný zákrok. Nereagoval pritom na loptu, ktorá by vyletela medzi divákov, ale chytal padajúceho domáceho Tylera Herroa.

Takmer deväťdesiatkilogramový krídelník robil všetko preto, aby zrazenú loptu udržal na hracej ploche a zaparkoval pritom priamo v náruči belgického futbalového brankára. Zvládol to bravúrne a hoci sa basketbalista prichytil o bariéru za Courtoisom, ten ho elegantne a bez zranenia vrátil na nohy. Vzhľadom na to, že video sa v európskych končinách začalo šíriť krátko po polnoci, mnohí úsmevne počítali prvý zákrok v kalendárnom roku 2020.

Ďalší šli ešte ďalej a píšu o najlepšom zákroku gólmana Realu Madrid v celej sezóne 2019/20. Svojmu menu totiž stále ostáva niečo málo dlžný. Defenzíva naňho púšťa minimum streleckých pokusov, no tie pričasto končia v jeho sieti.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora