Basketbal - 13.11.2020 09:41

Parádne gesto českých basketbalistov. Súper chválil cez Twitter

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Basketbalisti českého Nymburku predviedli v zápase Ligy majstrov proti tureckému Tofasu málo vídané gesto fair-play. V dôležitom a vyrovnanom zápase skupiny B mu odmietli zasadiť trojbodový úder, pretože jeden z protihráčov sa tesne predtým zranil v snahe o zakončenie.

Situácia sa stala tesne pred polčasovou prestávkou. Turecký hráč svoju akciu do úspešného konca nedotiahol a následne sa ťažšie dvíhal z palubovky. Česi šli do brejku, vypracovali stopercentnú streleckú pozíciu pre Jakuba Tůmu a ten mohol triafať za tri body. Počuť však bolo aj rázny výkrik kouča, aby nestrieľal. Strelec tak v driblingu zacúval k stredovej čiare a počkal na návrat do defenzívy piateho člena zostavy. Následne už dohraná akcia Nymburku body nepriniesla.

Športová spravodlivosť si napriek tomu celok zo stredných Čiech našla. Vo chvíli, keď predviedli férové gesto, viedli rozdielom trinástich bodov. To Tofas zmazal, dokonca v tretej časti hry viedol, no dráma našla víťaza až v predĺžení, a to v podobe Nymburčanov. "Fair-play je dôležitejšia ako čokoľvek iné. Ďakujeme vám a vášmu trénerovi za toto džentlmenské správanie." napísal turecký tím po zápase na Twitteri. Okrem neho v Lige majstrov český zástupca čelí aj francúzskemu Dijónu a cyperskému Keravnosu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora