Basketbal - 11.07.2021 19:33

Obrovská hanba pre Američanov. Prehrali so súperom, ktorému na olympiáde nadelili 156 bodov

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/cbssports.com

Basketbalisti Spojených štátov amerických odštartovali prípravu na blížiaci sa turnaj na Olympijských hrách v Tokiu. Ich prvým súperom bol papierový outsider z Nigérie, no napokon sa stalo niečo, čo nikto neočakával. Američania odchádzali so sklonenými hlavami po prehre o tri body.

Okúsili tak chuť porážky po prvýkrát od septembra 2019. Vtedy na Majstrovstvách sveta nestačili na Srbsko. Tentokrát sa hovorí o obrovskej hanbe, keďže Nigériu ešte na olympijskom turnaji v Londýne pred deviatimi rokmi porazili 156:73, a teda o neuveriteľných 83 bodov. V noci zo soboty na nedeľu však na víťazstvo nestačil ani hviezdny Kevin Durant. Ten síce bol so sedemnástimi bodmi najlepším strelcom USA, no napriek tomu nezabránil prehre v pomere 87:90.

Pre Spojené štáty ide o vôbec prvú porážku proti africkej krajine. Svoju bilanciu v medzištátnych dueloch od roku 1992 tiež zhoršili na 54-3. S Nigériou odohrali Američania okrem spomínaného duelu na OH 2012 aj medzištátny zápas v roku 2016, pričom zvíťazili presvedčivo 110:66. Oba tímy sa čoskoro zúčastnia aj prestížneho olympijského turnaja v Tokiu. USA nastúpi v skupine A proti Francúzsku, Iránu a Česku, zatiaľ čo Nigéria v skupine B proti Austrálii, Nemecku a Taliansku.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora