Program
Basketbal - 25.11.2021 15:18

Slovenskí basketbalisti vstupujú do hlavnej kvalifikačnej fázy

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Slovenská basketbalová reprezentácia mužov vstupuje do druhej a teda hlavnej fázy kvalifikácie MS 2023. Boj o účasť na japonsko-indonézskom vrchole sezóny začali zverenci Olega Meleščenka už v auguste, kedy v konkurencii Severného Macedónska a Švajčiarska prešli do ďalšej časti a skupiny s Belgičanmi, Lotyšmi a Srbmi. Prvým kvalifikačným súperom Slovenska bude výber z Beneluxu, ktorý privítajú na domácej pôde v Leviciach. Duel od 18:00 budete môcť sledovať aj v našom priamom prenose na JOJ Šport.

Dojem z očakávaného basketbalového sviatku narušili čerstvé správy o dvojtýždňovom lockdowne, no to neuberá na dôležitosti bodov, o ktoré sa hrá. Už pred samotným stretnutím, tréner nášho mužstva apeloval na zmenu prístupu a potrebu nastúpiť s odhodlaním a sebavedomím: "Veľa som počul o tom, že na nás nik netlačí a môžeme len prekvapiť. Nie, s takýmto prístupom ani nemôžeme nastupovať. Musíme nastúpiť s tým, že je to naša šanca a musíme ukázať maximum. Budeme sa v každom zápase biť. Prístup musí byť vždy taký, že chceme zvíťaziť. O to nám ide. Mentalita sa musí zmeniť,"

V nominácii na duel s Belgickom a s Lotyšskom, ktorý sa uskutoční o štyri dni neskôr v Rige, nechýba Vladimír Brodziansky či Marek Doležaj. Dopĺňajú ich hráči z domácej ligy, z Česka a ďalších európskych súťaží. Postup do tretieho kvalifikačného kola si zabezpečia tri zo štyroch mužstiev v skupine. Súbežne s naším "Ačkom" sa bude bojovať aj v ďalších siedmich kvalifikačných skupinách.