Basketbal - 29.11.2021 13:09

Basketbalistov čaká ďalší kvalifikačný súper, Lotyšsko

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Basketbalová reprezentácia Slovenska hodlá intenzívne potrápiť favoritov svojej kvalifikačnej skupiny o postup na majstrovstvá sveta 2023. Hoci náš tím rozhodne nepatrí medzi adeptov na postup na vrchol sezóny, tréner Oleg Meleščenko sa v nich snaží vybudovať dostatočné odhodlanie a chuť pobiť sa a dokázať, že sa medzi poslednú európsku 24-ku nedostali náhodou. Vo svojom prvom zápase podľahli Belgicku o 26 bodov a teraz ich čaká konfrontácia dvoch zdolaných z prvého kola. Lotyši totiž nestačili v tesnom boji na Srbov rozdielom jediného bodu. Celok z Pobaltia, podobne ako ten náš, musel do hlavnej kvalifkačnej fázy prejsť cez predkvalifikáciu. Tou prešiel bez straty bodu a v žrebe skupín figuroval vo vyššom výkonnostnom koši.

Slováci mali proti Belgičanom veľmi dobrý prvý polčas, no potom favorit dianie prebral plne pod svoju kontrolu. Zlepšiť bude treba tímovú prácu a počet asistencií, no trápila aj nízka úspešnosť dvojbodovej streľby a vysoký počet stratených lôpt. "Videl som veľmi veľa pozitívnych vecí. My nemôžeme držať krok celých 40 minút, v tom je ten najväčší problém momentálne. Musíme jednoducho pokračovať stále v práci, nemôžeme jednu časť zápasu uhrať, potom v jednej časti vypadnúť. Na tejto úrovni sa to nedá, je potrebné byť na jednej úrovni, buď trochu horšie alebo lepšie. Je to ťažké, ale my sa hýbeme. Musíme však trochu zmeniť prístup, viac rozmýšľať a hrať agresívnejšie," avizoval kouč Meleščenko zmeny, ktoré chce aplikovať už proti Lotyšsku.

Tieto výbery zohrali prípravný vzájomný zápas v auguste a úspešnejší bol súper, ktorý vyhral 91:84. Lepšie spomienky nie sú ani na najaktuálnejšiu súťažnú konfrontáciu, v bojoch o európsky šampionát 2015, kedy Lotyšsko vyhralo obe stretnutia a obsadilo prvé miesto našej skupiny. Slováci skončili poslední.

Priamy prenos zo zápasu Lotyšsko - Slovensko vysielame dnes od 18:00 na JOJ Šport.