BK Patrioti Levice - 04.11.2017 20:00

Po prvej štvrtine základnej časti na čele Inter

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste, sbl

9. kolo, sobota 04.11.2017, 18:00
BK Inter Bratislava
BK Inter Bratislava
96:84
(22:19, 27:22, 20:19, 27:24)
BK Patrioti Levice
BK Patrioti Levice
TH: 22/18 - 27/19, Fauly: 24 - 27, Trojky: 8 - 9, Rozhodovali: Fuska, Pipíška, Bartoš

BK Inter Bratislava:

Rančík 26, Matovič 21, Mrviš 15, Bulatovič 7, Nuhanovič 5 (Baťka 14, Kozlík 6, Grznár 2, Páleník 0)

BK Patrioti Levice:

Djurič 19, Vašl 14, Bojanovský 7, Petani 5, Kurbas 2 (Sims 13, Krajčovič, Smith a Žiak po 8, Bachan 0)

Oliver Vidin, tréner Interu: "Myslím si, že sme mali problém v tom, že nám chýbali dvaja hráči základnej päťky. Mrviš netrénoval, od zápasu so Spišskou Novou Vsou bol chorý, aj do toho stretnutia nastúpil chorý. S tým sme sa vyrovnali, od začiatku sme hrali inak, potom už išlo všetko podľa plánu. Začiatok bol taký trochu stiahnutý, niektorí hráči nevedeli, čo majú robiť, kde a ako. Poposúvali sme tak pozície, Matoviča sme presunuli na krídlo. To isté bolo aj s Páleníkom. Mrviš bol na rozohrávke. V tomto bol v úvode problém, potom sme už boli v pohode."

Michal Baťka, hráč Interu: "Podľa mňa rozhodol druhý polčas. Ušli sme na vyšší bodový rozdiel. Aj keď dali ľahké body z protiútokov po našich zbytočných stratách, tak tam bol stále určitý náskok. Nemuseli sme tak báť o víťazstvo."

Teo Hojč, tréner Interu: "Inter využil to, čo mal šancu využiť a využil to lepšie, ako my. Hovorím o výške na pozícii dva a tri. My sme snažili útočiť, to sa nám nepodarilo. Zo začiatku áno, ale potom už nie. Inter dobre potrestal každú našu chybu, každé zlé rozhodnutie v obrane i v útoku. Inter ukázal svoju kvalitu. Tak tvrdo a dobrú obranu nehrá asi nikto v lige. Pre mojich chlapcov to bolo trochu ťažšie, pretože to treba natrénovať aj naskautovať. Dúfam, že do budúceho vzájomného stretnutia budeme na to lepšie pripravení a budeme aj lepšie hrať. Síce sme prehrali, s čím nemôžem byť spokojný, ale spokojný som s tým, že sme prehrali ako chlapi. Môj tím bojoval do konca, to je dôležité. Ukázal sa charakter a mentálna sila družstva."